Etiketa u stolu pro děti
Nedělní oběd s pěti chody v Praze nebo v Brně
Unikátní kurz obsahuje:
citlivě podaný a prožitkový kurz moderní etikety (nejen) u stolu s jistou dávkou hravosti, sklenička moštu na úvod, menu o pěti chodech, domácí pečivo a máslo, amuse bouche, předkrm, polévka, hlavní chod, desert, neomezeně vody, bezkofeinová káva nebo čaj á la carte. Certifikát a dárek zdarma.
Co si vaše děti odnesou?
vyměnit nejistotu za eleganci
používat příbory správně
předejít trapasům
nenucenou jistotu u stolu
jíst neposedné pokrmy
být příjemnými společníky
mluvit s personálem
tipy k zasedacímu pořádku
...a navíc spoustu tipů a námětů, jak jim etiketa pomůže vstoupit do společnosti. Seznámí se také s dětmi podobných zájmů a uvidí, že etiketa má smysl.
Menu vhodné pro děti
nealko welcome drink
domácí pečivo a amuse-bouche
předkrm ze sezónních surovin
vynikající polévka z lokálních zdrojů
vybrané hlavní jídlo s přílohou
pečlivě připravený dezert
káva nebo čaj à la carte
Informujte nás o případné potravinové intoleranci vašich dětí. Přizpůsobíme se.
Proč se mnou?
Moje odbornost
Vystudoval jsem gastronomii na prestižní hotelové škole. Praktické zkušenosti jsem získal v zahraničních hotelech a restauracích.
Léta zkušeností
Více než 12 let přednáším etiketu a komunikaci ve firmách i na univerzitách, jsem autor několika knih a odborným konzultantem.
Úcta k tradici
Jsem zapálený pro svoji práci. Časem prověřené způsoby spojuji se současnými trendy, propaguji respekt a moderní chování.
Reference
"Zvolili jste skvělou formu k předání svých zkušeností. Milá společnost, nádherné prostředí a to vše doplněno výborným kulinářským zážitkem."
Martin Zlatníček
finanční ředitel
"Včerejší setkání... se neslo ve velmi příjemné atmosféře. Možnost praktikovat prezentované informace na místě bylo přínosné, zábavné a velmi chutné. Ještě jednou děkujeme..."
Eliška Kopincová
studentka
"Bylo velmi příjemné účastnit se této společenské události v dnešním uspěchaném čase. Lektor nás provedl možnými úskalími při obchodních jednáních s konzumací různě připravených jídel."
Šárka Karmazínová
vedoucí kariérního centra
"Děkujeme. Večer byl naprosto úžasný v nádherném prostředí s velmi detailně promyšleným menu o pěti chodech doplněným lahodnými víny."
L. Dáňová & M. Kadlčík
účastníci kurzu
Na co se zákazníci často ptají?
Rád/a bych kurz daroval/a. Mohu koupit voucher?
Voucher můžete objednat přímo zde v e-shopu. Má neomezenou platnost. Je krásně vytištěný, odešleme v dárkovém balení na Vaši adresu nebo službou Zásilkovna. Chceme Vám ušetřit čas s tiskem a balením. Za odeslání a dárkové balení neplatíte nic. Je to dárek od nás...
V kolik hodin začínají kurzy pro děti?
Kurz Nedělní oběd s etiketou pro děti v Praze i v Brně začíná ve 12:30 h a končí v 15:00 h. Když budete v hotelovém foyer dříve, jistě se můžeme společně setkat a seznámit se. Po skončení kurzu si můžete koupit moji knihu Etiketa domácí s autorským podpisem, případně pořídit fotografie jako vzpomínku.
Mohou se účastnit i dospělí?
Nedělní oběd s etiketou pro děti je kurz bez rodičů, bez dospělých, pro děti od 6 do 14 let. Tento zážitkový hravý a citlivě vedený workshop se koná v neděli v poledne a menu je sestaveno tak, aby chutnalo dětem. Děti si navíc odnesou certifikát o absolvování kurzu a dárek jako překvapení. Máte-li děti, dopřejte jim náskok před ostatními a přihlaste je.
Kde se kurzy Etikety u stolu konají?
V současné době spolupracujeme s hotelovou restaurací 1890 při NH Collection Carlo IV v Praze a restaraci Pallazo v Barceló Brno Palace v Brně. Připravujeme také spolupráci s bratislavskou i vídeňskou restaurací. Aktuální přehled restaurací najdete u rezervace.
Dbáme, aby restaurace, které nám poskytují prostor, pokrmy a nápoje, patřily mezi ty nejlepší. Důležitou složkou pro nás je také vysoká úroveň služeb, zvláště servisu obsluhujícího personálu a vynikající dovednosti kuchařů. Každou restauraci před výběrem osobně vyzkoušíme a žádáme, aby byly naše vysoké nároky na menu i služby přijaty. Vybíráme tedy restaurace nebo hotelové restaurace, kde máme jistotu, že vy, naši hosté, dostanete nejlepší vybrané pokrmy, vynikající vína jako doprovod k nim a precizní obsluhu na úrovni "grand restaurant".
Mé dítě má intoleranci k jistým alergenům. Mohu je přihlásit?
Ano, přihlaste. Stačí nám dát vědět, které alergeny má šéfkuchař z pokrmu vynechat a můžete se spolehnout, že vám s radostí vyhoví. Menu je sestaveno ze sezónních surovin a každá restaurace, kterou pro kurzy využíváme, má pro vás jiné menu. Použité suroviny jsou navrženy tak, aby společně s ostatními částmi menu vytvářely estetický a chuťový celek a vzájemně na sebe navazovaly nebo se propojovaly. Jakoukoli změnu v menu zařídíme, stačí, když nám napíšete vaše přání do poznámky v objednávce.
Je možné mít vegetariánské nebo veganské menu?
Zajisté. Z menu můžeme vynechat maso nebo jakoukoli jinou složku, která vám nechutná nebo ji nejíte z jiného důvodu. Po konzultaci s šéfkuchařem vám navrhneme, jaké suroviny budou obsahovat vegetariánské pokrmy. Velmi rádi také nahradíme jistý typ masa za jiný. Například, když děti nejí hovězí maso, můžeme jej nahradit krůtím nebo rybou. Z některých pokrmů můžeme jakoukoli surovinu nechat odstranit. S důvěrou nás kontaktujte, abychom mohli připravit menu tak, jak si přejete.
Kdy se kurzy konají?
Pravidelně pořádáme zážitkové večeře s etiketou v předjaří a také na podzim. Vycházíme ze zkušeností, že letní měsíce rádi věnujete aktivitám venku a přelom roku svátkům. Během roku je možné zorganizovat kurz pro firmu nebo pro vaši rodinu v termínu, který vám bude nejlépe vyhovovat. Postačuje, když nám napíšete. Kontakt zde.
Jak se máme obléct, je daný dress code?
Společenská setkání tohoto typu vyžadují odpovídající úroveň oblékání. Kurz Nedělní oběd s etiketou není výjimkou. Dodržením doporučeného dress code vyjadřujete úctu k hostiteli, ostatním hostům i k vám samým. Doporučujeme formální oděv. Pro dívky jsou vhodné polodlouhé šaty ve světlých barvách, pouzdrové šaty nebo kombinace polodlouhé sukně a halenky. K těmto oděvům se hodí společenské boty bez nebo na nižším podpatku.
Mladším chlapcům dopřejte skvělé kalhoty, bílou košili a svetr nebo kardigan. Starším "pánům klukům" doporučujeme oblek v modré nebo šedé barvě. K tomu světlou, nejlépe bílou košili bez vzorů doplněnou o motýlek nebo kravatu. K oblekům a na slavnostní akce jsou vhodné hnědé nebo černé boty a vyšší ponožky v barvě kalhot nebo bot.
Co když nemůžu na objednaný kurz přijít?
O vaší nepřítomnosti nás informujte co nejdříve. Pokud se to dozvíme do 10 dnů před začátkem kurzu, nabídneme vám náhradní termín. V případě, že se odhlásíte později, už nemůžeme připravený kurz stornovat, prosím najděte za sebe náhradu a informujte nás o tom. Kontakty jsou zde.
Co dětem kurz přinese, když jíst už umí?
Při setkávání s lidmi u stolu nejde jen o jídlo. Je to setkání ve společnosti. Doma i mimo dům, třeba v restauraci. Naučí se, jak vejít do běžné restaurace, a jak vcházet do těch hotelových. Osvojí si také, zda a kdy se mohou posadit ke stolu a případně na koho počkat. Prakticky si také ukážeme, jak se chlapci postarají o pláště nebo kabáty. Dozví se, které příbory používat, jak objednávat a mluvit s personálem. Získají návody, jak od stolu odcházet a proč. Provedu je také způsobem, jak jíst správně pečivo, neposedné předkrmy či záludné polévky.
Osvojí si také svoji roli dívky nebo chlapce ve společnosti. Ujistí se, že dokáží používat ubrousek. Mimo jídla se také dostanou k informacím, jak se pohybovat v hotelu, jíst po schodech, vstupovat do dveří a výtah. A spousty dalších věcí...
Budou jíst humra, šneky nebo artyčoky?
U stolu s námi se vaše děti naučí, jak jíst správně běžnější pokrmy. Málokdo umí jíst polévku s nudlemi, o knedlíčcích ani nemluvě. Většina osob kolem vás nezná, jak jíst správně pečivo nebo krájet brambory.
Naučí se poradit si s listovým salátem, snítkou rukoly, sypkou rýží nebo dezertem, který obsahuje krém a čerstvé ovoce. Odnesou si znalosti, jak správně názvy pokrmů a nápojů vyslovovat, aby nedošlo k nechtěným faux pas. Zjistí, že Etiketa u stolu není žádnou suchou disciplínou, ale zábavným způsobem života. Etiketa je životní styl.