Etiketa u stolu
Zážitkový kurz s šesti chody v Praze nebo v Brně
Unikátní kurz obsahuje:
dynamický a prožitkový kurz moderní etikety (nejen) u stolu s přiměřenou dávkou humoru, sklenička prosecca na úvod, menu o šesti chodech, domácí pečivo a máslo, amuse bouche, předkrm, polévka, hlavní chod, desert, vinné párování k předkrmu a hlavnímu chodu, neomezeně vody a na závěr káva à la carte
Co opravdu získáte? Naučíte se...
vyměnit nejistotu za elegantní přirozenost
používat příbory správně a užívat si společnosti ostatních
elegantně přeměnit trapas v obdiv
nenucenou jistotu u stolu, být příjemnými společníky
nalézt u stolu vhodné téma a čím začít
konkrétní tipy k zasedacímu pořádku a jak sedět v páru
jednoduché návody, co který dress code znamená
...a navíc spoustu tipů a námětů, jak vám etiketa pomůže vstoupit do společnosti. Seznámím vás také s lidmi podobných zájmů, se kterými můžete později navázat osobní nebo obchodní přátelství.
Pečlivě sestavené menu
welcome drink prosecco
domácí pečivo a amuse-bouche
předkrm ze sezónních surovin
vynikající polévka z lokálních zdrojů
vybrané hlavní jídlo s přílohou
pečlivě připravený dezert
výběr vín k předkrmu a hlavnímu chodu
káva à la carte
Informujte nás o Vaší případné potravinové intoleranci. Přizpůsobíme se.
Proč se mnou?
Moje odbornost
Vystudoval jsem gastronomii na prestižní hotelové škole. Praktické zkušenosti jsem získal v zahraničních hotelech a restauracích.
Léta zkušeností
Více než 12 let přednáším etiketu a komunikaci ve firmách i na univerzitách, jsem autor několika knih a odborným konzultantem.
Úcta k tradici
Jsem zapálený pro svoji práci. Časem prověřené způsoby spojuji se současnými trendy, propaguji respekt a moderní chování.
Reference
"Zvolili jste skvělou formu k předání svých zkušeností. Milá společnost, nádherné prostředí a to vše doplněno výborným kulinářským zážitkem."
Martin Zlatníček
finanční ředitel
"Včerejší setkání... se neslo ve velmi příjemné atmosféře. Možnost praktikovat prezentované informace na místě bylo přínosné, zábavné a velmi chutné. Ještě jednou děkujeme..."
Eliška Kopincová
studentka
"Bylo velmi příjemné účastnit se této společenské události v dnešním uspěchaném čase. Lektor nás provedl možnými úskalími při obchodních jednáních s konzumací různě připravených jídel."
Šárka Karmazínová
vedoucí kariérního centra
"Děkujeme. Večer byl naprosto úžasný v nádherném prostředí s velmi detailně promyšleným menu o pěti chodech doplněným lahodnými víny."
L. Dáňová & M. Kadlčík
účastníci kurzu
Na co se zákazníci často ptají?
Rád/a bych kurz daroval/a. Jak mohu koupit voucher?
Voucher můžete objednat přímo zde na našich stránkách. Do poznámky napište "VOUCHER". Vytiskneme jej a odešleme v dárkovém balení na Vaši adresu nebo službou Zásilkovna. Chceme Vám ušetřit čas s tiskem a balením. Za odeslání a dárkové balení neplatíte nic. Je to dárek od nás...
Kdy se kurzy konají?
Pravidelně pořádáme zážitkové večeře s etiketou v předjaří a také na podzim. Vycházíme ze zkušeností, že letní měsíce rádi věnujete aktivitám venku a přelom roku svátkům. Během roku je možné zorganizovat kurz pro firmu nebo pro vlastní rodinu v termínu, který vám bude nejlépe vyhovovat. Postačuje, když nám napíšete. Kontakt zde.
V kolik hodin začínají kurzy pro děti?
Kurz Nedělní oběd s etiketou pro děti v Praze i v Brně začíná ve 12:30 h a končí v 15:00 h. Když budete v hotelovém foyer dříve, jistě se můžeme společně setkat a seznámit se. Po skončení kurzu si můžete koupit moji knihu Etiketa domácí s autorským podpisem, případně pořídit fotografie jako vzpomínku.
Jak se máme obléct, je daný dress code?
Společenská setkání tohoto typu vyžadují odpovídající úroveň oblékání. Kurz Etiketa u stolu není výjimkou. Dodržením doporučeného dress code vyjadřujete úctu k hostiteli, ostatním hostům i k vám samým. Doporučujeme formální oděv. Pro ženy jsou vhodné polodlouhé šaty ve večerních barvách, pouzdrové šaty nebo kombinace polodlouhé sukně a halenky. K těmto oděvům se hodí boty na podpatku. K večerním akcím tohoto typu patří také večerní líčení a formální úprava účesu.
Pánům doporučujeme oblek v tmavě modré nebo antracitové barvě, případně černý. K tomu světlou, nejlépe bílou košili bez vzorů doplněnou o motýlek nebo kravatu. K tmavým oblekům a na večerní akce jsou vhodné černé boty a vyšší ponožky v barvě obleku nebo černé. Pokud obdobné oděvy nemáte vůbec, můžete si je nechat ušít v jednom z krejčovských salonů, které se nacházejí ve všech větších městech. Nebo je pořídit v odborném obchodě. Zeptejte se nás, které doporučujeme.
Mám intoleranci k jistým alergenům. Mohu se přihlásit?
Ano, přihlaste se. Stačí nám dát vědět, které alergeny má šéfkuchař z pokrmu vynechat a můžete se spolehnout, že vám s radostí vyhoví. Menu je sestaveno ze sezónních surovin a každá restaurace, kterou pro kurzy využíváme, má pro vás jiné menu. Použité suroviny jsou navrženy tak, aby společně s ostatními částmi menu vytvářely estetický a chuťový celek a vzájemně na sebe navazovaly nebo se propojovaly. Jakoukoli změnu v menu zařídíme, stačí, když nám napíšete vaše přání do poznámky v objednávce.
Co když nemůžu na objednaný kurz přijít?
O vaší nepřítomnosti nás informujte co nejdříve. Pokud se to dozvíme do 10 dnů před začátkem kurzu, nabídneme vám náhradní termín. V případě, že se odhlásíte později, už nemůžeme připravený kurz stornovat, prosím najděte za sebe náhradu a informujte nás o tom. Kontakty jsou zde.
Kde se kurzy Etikety u stolu konají?
Dbáme, aby restaurace, které nám poskytují prostor, pokrmy a nápoje, patřily mezi ty nejlepší. Důležitou složkou pro nás je také vysoká úroveň služeb, zvláště servisu obsluhujícího personálu a vynikající dovednosti kuchařů. Každou restauraci před výběrem osobně vyzkoušíme a žádáme, aby byly naše vysoké nároky na menu i služby přijaty. Vybíráme tedy restaurace nebo hotelové restaurace, kde máme jistotu, že vy, naši hosté, dostanete nejlepší vybrané pokrmy, vynikající vína jako doprovod k nim a precizní obsluhu na úrovni "grand restaurant".
V současné době spolupracujeme s hotelovou restaurací Carlo IV v Praze a Barceló Brno Palace v Brně. Připravujeme také spolupráci s bratislavskou i vídeňskou restaurací. Aktuální přehled restaurací najdete u rezervace.
Co mi kurz přinese, když jíst už umím?
Při setkávání s lidmi u stolu nejde jen o jídlo. Je to setkání ve společnosti. Doma i mimo dům, třeba v restauraci. Naučíte se, jak vejít do běžné restaurace, a jak vcházet do těch hotelových. Osvojíte si také, zda a kdy se můžete posadit ke stolu a případně na koho počkat. Prakticky si také ukážeme, jak se muži postarají o pláště nebo kabáty. Dozvíte se, které příbory používat, jak začít mluvit a o čem. Získáte návody, jak od stolu odcházet a proč. Provedu vás také způsobem, jak jíst správně pečivo, neposedné předkrmy či záludné polévky. Vysvětlíme si, proč v etiketě stále přetrvávají některé mýty.
Osvojíte si také vaši roli, pokud jste hostitel nebo host pozvaný na slavnostní večeři. Ujistíte se, že dokážete dávat znamení ubrouskem a oslovovat správně obsluhující personál. Mimo jídla se také dostanete k informacím, jaké sklenice se na co používají, jak se používá další inventář mimo příborů, abyste ho mohli využívat. A spousty dalších věcí...
Lze tento kurz dát do nákladů firmy?
Ano, tento kurz lze uplatnit jako náklad firmy. Jsme plátci DPH. Etiketa u stolu a obchodní etiketa jsou nedílnou součástí vašeho i našeho podnikání. Setkávání s lidmi má svoje zásady a doporučení a pomáhá nám navazovat obchodní i osobní přátelství.
Vyberte si datum a místo kurzu, nezávazně se přihlaste a do poznámky nám, prosím, napište na jaké IČO máme fakturu s předmětem fakturace "Kurz etikety" vystavit. Fakturu vám odešleme v elektronické podobě na e-mailovou adresu, kterou uvedete v přihlášce. Máte-li k fakturaci jakékoli dotazy, napište nám nebo zavolejte.
Je možné mít vegetariánské nebo veganské menu?
Zajisté. Z menu můžeme vynechat maso nebo jakoukoli jinou složku, která vám nechutná nebo ji nejíte z jiného důvodu. Po konzultaci s šéfkuchařem vám navrhneme, jaké suroviny budou obsahovat vegetariánské pokrmy. Velmi rádi také nahradíme jistý typ masa za jiný. Například, když nejíte hovězí maso, můžeme jej nahradit krůtím nebo rybou. Z některých pokrmů můžeme jakoukoli surovinu nechat odstranit. S důvěrou nás kontaktujte, abychom mohli připravit menu tak, jak si přejete.
Mohou se účastnit i děti?
Zážitková večeře Etiketa u stolu se koná od 18:00 téměř do 22:00 h. Je tedy vhodná pro dospělé, případně teenagery a studenty, kteří se s rodiči nebo sami zapojují do společenského života. Pro mladší děti, školáky, máme připraven program Nedělní oběd s etiketou pro děti.
Tento zážitkový hravý a citlivě vedený workshop se koná v neděli v poledne a menu je sestaveno tak, aby chutnalo dětem. Naučí se, jak jíst "neposedné" pokrmy, jak mluvit s obsluhou a co je to vlastně ten "tringeld". Menu obsahuje také několik "nástrah" a samozřejmě sladký závěr. Za odměnu. Děti si navíc odnesou certifikát o absolvování kurzu a dárek jako překvapení. Máte-li děti, dopřejte jim náskok před ostatními a přihlaste je.
Budeme jíst humra, šneky nebo artyčoky?
U stolu s námi se naučíte, jak jíst správně běžnější pokrmy. Málokdo umí jíst polévku s nudlemi, o knedlíčcích ani nemluvě. Většina osob kolem vás nezná, jak jíst správně pečivo a krájet brambory.
Naučíte se poradit si s listovým salátem, snítkou rukoly, sypkou rýží nebo dezertem, který obsahuje zmrzlinu a čerstvé ovoce. Naučíte se také, jak správně názvy pokrmů a nápojů vyslovovat, aby nedošlo k nechtěným faux pas. Zjistíte, že Etiketa u stolu není žádnou suchou disciplínou, ale zábavným způsobem života. Etiketa je životní styl.
Věnujeme se tedy namísto humrům, šnekům a dalším exotickým jídlům, se kterými se běžně nesetkáváte, těm častějším, které doprovázejí firemní večeře, oslavy narozenin a jubileí nebo svatební hostiny.